Forum Bydgoskiego Stowarzyszenia Miłośników Zabytków "BUNKIER"

UWAGA: W przypadku problemów technicznych z forum lub problemów z rejestracją prosimy o kontakt pod adresem: forum@bsmz.org lub prosimy pisać w dziale "POMOC" (dział ten nie wymaga rejestracji).
Dzisiaj jest czwartek, 1 maja 2025, 13:44

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Wyścig
Gość

Start na zielonym... :)
Czekałem w tym dniu na autobus linii 69 , około 40 min. Jak przyjechały to ....2 wozy. :(
Nie brałem udziału w finale. Wysiadłem na Fordońskiej \ Bałtyckiej. :)

Załączniki:
SDC12169.JPG
SDC12169.JPG [ 68.95 KiB | Przeglądany 3051 razy ]
SDC12168.JPG
SDC12168.JPG [ 62.59 KiB | Przeglądany 3053 razy ]

Tytuł: Re: Wyścig
Gość
Awatar użytkownika

Bo 69 ma częstotliwość co 6 min i jak gdzieś się zakorkuje, albo jeden się wlecze, a drugi jedzie normalnie to się doganiają już po 5 przystankach od pętli. I potem jedzie taka żółta gąsienica :D
A to 40 min czekanie, spowodowane było pewnie jakimś korkiem bądź, awarią jakiegoś wozu, bo jak firma obsługująca linię 69 serwisuje autobusy w szopie na Magazynowej, to takie są efekty. Połowa Solarisów ma dopiero 3 lata, a wyglądają jakby miały już z 8 :roll: i gdzie tu do 2014 do końca umowy :)

Gość

Codziennie jeżdżę 69 codziennie do pracy i nie dam złego słowa powiedzieć! Małe wpadki każdemu mogą sie zdarzyć.

Gość
Awatar użytkownika

Ja też codziennie jeżdżę tą linią od 1993 roku, kiedyś do szkoły, teraz do pracy. Osobiście lubię jechać gdy prowadzą "Panie Kierowniczki" :) , idzie im to płynnie i lepiej niż facetom. Ale pod względem technicznym, to firma leży i kwiczy! Autobusy są jeszcze młode, to się jakoś trzymają, choć nie do końca, bo w większości wozów na pulpitach pojawiają się komunikaty "AWARIA Systemu Sterowania Silnikiem" lub "AWARIA Systemu Hamulcowego". Kierowcy chyba mają to gdzieś, bo nie zgłaszają tego na zajezdni i autobusy ciągle to wyświetlają na pulpitach.

Lidka pisze:
Małe wpadki każdemu mogą sie zdarzyć.

Np. 3 i 4 styczeń 2008 roku, gdy padła ponad połowa wozów na trasie i z 24 autobusów, kursowało 8, średnio co 38 minut, co było dla wielu pasażerów "pocieszające" przy temp. powietrza -16 C. :D

Wiadomo, były początki, wpadki każdy może zaliczyć, ale dla mnie to firma nastawiona typowo na zysk, a nie na komfort i bezpieczeństwo pasażera. Wiadomo w MZK też kolorowo nie było jak jeździło na 69, ale jakoś wolałem MZK.

Gość

Etam..Zdarzyło mi sie kilka razy pomylić autobusy i wsiąść np. do 65 i na pewno nie był to komfortowy autobus...3 i 4 stycznia zamarzły chyba wszystkie linie łącznie z autami osobowymi. największą wadą 69 to to, że nie jeździ Kazimierza Wielkiego nie mówiąc już o Planu Sześcioletniego a tak fajnie mogło by być.

Gość
Awatar użytkownika

No właśnie Lidka, twój pomysł całkiem niezły, bo omijałby korki na JPII i całe zakichane r. Toruńskie. Odnośnie komunikacji, po prostu zwracam uwagę na takie rzeczy, bo interesuję się także historią komunikacji i ogólnie transportem zbiorowym.

Gość

Niestety całe Planu jest jednym wielkim korkiem w godzinach szczytu ponieważ to świetny skrót, niestety nikt tego nie chce zauważyć w urzędzie i puścić tam jakiegoś autobusu..

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]