Dzisiaj przypomnę narożnikowy dom przy ulicach Śniadeckich i Dworcowej. Nie chodzi mi o ten wpadający w oczy okazały, choć trochę zaniedbany budynek. Chodzi o ten mniejszy, z lewej strony, który został rozebrany w końcówce lat 60-tych, w czasie prac, związanych z budową hotelu Brda. Prześwit, który po nim pozostał, stał się częścią 'zakrzywionej', a więc zmienionej ulicy Fredry. Widok tego nie za dużego budynku, zachował się tylko we fragmentach, na kilku zdjęciach. Są święta, więc jutro, również będzie zestaw zdjęć, a w nim, będzie on bardziej widoczny...
Chcę tu jeszcze podziękować koledze szesnastemu. Wskazówka której mi udzielił, (w innym temacie), była dla mnie pozytywnym zaskoczeniem.

Częściej 'podglądam' forum bez logowania i w związku z tym, ta opcja się nie pokazuje. A gdy już się logowałem, to nie zwracałem na nią uwagi, no bo pewnie 'nie istniała'... Po tylu latach, znów się dowiedziałem czegoś nowego, o funkcjonowaniu forum. Dziękuję Ci szesnasty. I jeszcze przy tej okazji, Wszystkim życzę Miłego Świętowania.