Forum Bydgoskiego Stowarzyszenia Miłośników Zabytków "BUNKIER"

UWAGA: W przypadku problemów technicznych z forum lub problemów z rejestracją prosimy o kontakt pod adresem: forum@bsmz.org lub prosimy pisać w dziale "POMOC" (dział ten nie wymaga rejestracji).
Dzisiaj jest piątek, 4 gru 2020, 22:44

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 681 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 35  Następna
Autor Wiadomość
Post: piątek, 30 lis 2012, 19:19 
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek, 26 gru 2008, 00:00
Posty: 5515
Lokalizacja: Bydgoszcz-Fordon
lumix26 pisze:
Stary Rynek

Nie mogłem się powstrzymać, mam nadzieję, że nie będziesz miał za złe, że wykorzystałem twoją fotkę :)
Oczywiście można by to jeszcze dopracować ale pliki tego typu zajmują dużo miejsca i ciężko je wrzucić gdzieś na serwer.

Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek, 30 lis 2012, 21:00 
Offline
Gość
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela, 8 kwie 2012, 12:01
Posty: 45
Lokalizacja: Bydgoszcz
Bravo fajnie wyszło :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek, 30 lis 2012, 21:20 
Offline
Gość
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek, 29 gru 2011, 20:51
Posty: 6335
^^^ Ja też jestem p[od wrażeniem. :D Czy program do tego jest łatwo dostępny i darmowy?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek, 30 lis 2012, 21:42 
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek, 26 gru 2008, 00:00
Posty: 5515
Lokalizacja: Bydgoszcz-Fordon
BYDZIAK 1958 pisze:
Czy program do tego jest łatwo dostępny i darmowy?

Tak :)
Korzystam z fotomorph, który możesz ściągnąć np. tu http://www.dobreprogramy.pl/FotoMorph,P ... 16443.html
Program jest bardzo prosty w obsłudze, a stworzenie powyższego gif'a zajęło mi 5 minut.
Trochę dłużej bawiłem się np. z takimi rzeczami, które są na naszej stronie


Tu trzeba było zrobić kilka sekwencji

Obrazek

A tu najpierw w innym programie graficznym zrobić poszczególne kadry potrzebne do sekwencji

Obrazek

Trochę cierpliwości i można stworzyć fajne rzeczy - problem tylko w tym, że nawet przy małej rozdzielczości, wolnej prędkości odtwarzania klatek pliki zajmują bardzo dużo miejsca w porównaniu ze zwykłą fotką.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela, 2 gru 2012, 10:42 
Offline
Gość
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek, 29 gru 2011, 20:51
Posty: 6335
^^^ Już go mam. Coś tam 'kombinuję', bo niestety nie jest po polsku. Niby zapisałem... Ale gdzie jest link, który np tutaj potem dać?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela, 2 gru 2012, 11:28 
Offline
Gość
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek, 9 paź 2008, 23:00
Posty: 5251
Lokalizacja: Bydgoszcz
Kliknij w górnym prawym rogu "globus" i tam możesz zmienić wersję językową na ludzką.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek, 3 gru 2012, 18:47 
Offline
Gość
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela, 8 kwie 2012, 12:01
Posty: 45
Lokalizacja: Bydgoszcz
Ulica Gdańska
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek, 4 gru 2012, 05:42 
Offline
Gość
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek, 29 gru 2011, 20:51
Posty: 6335
^^^ Lumiks, jak zwykle dosarczyłeś sporo estetycznych emocji. :D

bunkier pisze:
Kliknij w górnym prawym rogu "globus" i tam możesz zmienić wersję językową na ludzką.


^^^ Wszystko porobiłem jak kazaliście i zapisało... Choć nie tak jak miało! Jeszcze we fazie 'obrazy' pokazuje zdjęcia normalnie... A potem, choć 'pocztówka' jest w poziomie, to efekt końcowy pokazuje się w pionie - obraz jest 'ściśnięty'!
Nie widzę opcji by 'kazać', aby pokazywało normalnie! Czy coś pominąłem?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek, 4 gru 2012, 17:09 
Offline
Gość
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela, 8 kwie 2012, 12:01
Posty: 45
Lokalizacja: Bydgoszcz
BYDZIAK 1958 pisze:
^^^ Wszystko porobiłem jak kazaliście i zapisało... Choć nie tak jak miało! Jeszcze we fazie 'obrazy' pokazuje zdjęcia normalnie... A potem, choć 'pocztówka' jest w poziomie, to efekt końcowy pokazuje się w pionie - obraz jest 'ściśnięty'!
Nie widzę opcji by 'kazać', aby pokazywało normalnie! Czy coś pominąłem?


Bydziak też miałem ten problem ale trzeba zmienić ustawienia rozmiaru i rozdzielczość i problem zniknął - najlepiej zmienić w zakładce projekty i wybrać po prawej stronie rozdzielczość i wybrać właściwe ustawienie ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek, 4 gru 2012, 18:39 
Offline
Gość
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek, 4 sie 2011, 19:08
Posty: 470
Żeby mi się chciało jak mi się nie chce..
Bym porobiła więcej przeróbek starych zdjęć...
Tylko nawet nie chce mi się szukać photoshopa...

http://www.flickr.com/photos/paschendae ... 132521745/
tu są moje przeróbki
jakiś czas temu wrzucałam ten link ale w ostatnim czasie kilka doszło :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek, 4 gru 2012, 18:50 
Offline
Gość
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa, 12 sie 2009, 19:53
Posty: 2097
To co zrobiłeś ze zdjęciami paschendaele jest genialne. Gratuluję pomysłu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek, 4 gru 2012, 21:36 
Offline
Gość
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek, 29 gru 2011, 20:51
Posty: 6335
paschendaele, bardzo fajnie wyglądają Twoje zestawienia. :D
Lumiks, dzięki za podpowiedź. To miejsce z rozmiarami, jakoś dziwnie pomijałem. Już jest OK.
A tak to wyszło, przy 'średniej' jakości. :D
Aj! Teraz zaskoczyłem, że nie mam linka! Zapisało w 'moich obrazach', pokazuje jak powinno, ale co z linkiem? Gdzie go szukać?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek, 4 gru 2012, 22:19 
Offline
Gość
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek, 4 sie 2011, 19:08
Posty: 470
seth pisze:
To co zrobiłeś ze zdjęciami paschendaele jest genialne. Gratuluję pomysłu.


...łaś.. nie ...łeś

jestem dziewczyną ;)

ale wybaczę pomyłkę.. :P


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa, 5 gru 2012, 19:34 
Offline
Gość
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa, 12 sie 2009, 19:53
Posty: 2097
paschendaele pisze:
seth pisze:
To co zrobiłeś ze zdjęciami paschendaele jest genialne. Gratuluję pomysłu.


...łaś.. nie ...łeś

jestem dziewczyną ;)

ale wybaczę pomyłkę.. :P



Sorki, przecież powinienem pamiętać :oops: Ale ja stary rep jestem i nie wszystko mi w baniaku zostaje ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek, 20 gru 2012, 06:44 
Offline
Gość
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek, 29 gru 2011, 20:51
Posty: 6335
bunkier pisze:
Kliknij w górnym prawym rogu "globus" i tam możesz zmienić wersję językową na ludzką.


^^^ W ciągu ostatnich kilku dni, kilka razy zaglądałem do tego programu. Wciąż coś się tam nie tak miesza... A 'GLOBUS' uparł się na wersję angielską. Nie pokazuje innych języków. U Ciebie też teraz tak jest?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa, 23 sty 2013, 06:54 
Offline
Gość
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek, 29 gru 2011, 20:51
Posty: 6335
Miejsce wiadome. :D

Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota, 26 sty 2013, 15:09 
Offline
Gość
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek, 29 gru 2011, 20:51
Posty: 6335
Jeszcze jedno. :D
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek, 28 sty 2013, 06:05 
Offline
Gość
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek, 29 gru 2011, 20:51
Posty: 6335
Wczoraj, w 'odpowiednim' miejscu, przypomniała mi się pewna pocztówka... I oto efekt. :D

Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek, 28 sty 2013, 16:25 
Offline
Gość

Rejestracja: niedziela, 7 mar 2010, 19:44
Posty: 2838
Te stare fotografie i współczesne z nimi porównanie ....
Nie chce się wierzyć ! :(

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ciekawe co to za " automat " stoi przy werandzie ?
Może to 1- ręki bandyta :)

Kilka dni temu ;
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek, 28 sty 2013, 19:37 
Offline
Gość
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa, 12 sie 2009, 19:53
Posty: 2097
Bydziak i Aero, wielki szacunek za powyższe zestawienie. Aż serce rośnie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 681 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 35  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
cron
       
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group