Ciekawe ujęcia, chociaż pewnie w ten sposób pewnie możemy kadrować prawie każdy taki pagórek i wyjdzie podobnie jak na oryginalnym zdjęciu

Mało jest jakichkolwiek punktów oparcia na tej fotografii, jedyne które zauważyłem, to:
- droga która przebiega w oddali (od lewej i kończy się za pagórkiem) - jeśli się jej przyjrzeć, to widać że ta górka nie jest taka stroma jak się wydaje po pierwszym spojrzeniu, to pewnie kwestia tego, że to stare zdjęcie i możemy źle widzieć niektóre proporcje i perspektywę
- na pierwszym planie - to może być jakieś gospodarstwo ale zastanawia mnie sterta kamieni po lewej i delikatnie z prawej strony jakby ułożone deski - może to jakaś budowa albo coś takiego? Chociaż z drugiej strony - tam dalej to chyba wiszące pranie więc znowu nie wiem...
No ale dobra - wiedząc, że jest ta droga i "coś" na pierwszym planie i wiedząc gdzie szukać, można by się pokusić o przeczesanie starych map. Ale no właśnie - wciąż nie wiadomo nawet gdzie zacząć
Przez google grafika oczywiście próbowałem, ale to jest wciąż bardzo niedopracowany tryb, po prostu pokazuje zdjęcia w sepii

Trop, że Gdańska 165 to nie miejsce ze zdjęcia, a adres czasowego punktu usługowego tych panów interesujący, gdyby tylko znaleźć jakieś dane na ten temat można by tę poszlakę wykluczyć albo przestać w końcu się kręcić wokół tej Gdańskiej
W sumie wciąż też nie wiemy skąd ta informacja, że to Gdańska 165. Czy było to napisane z tyłu fotografii, czy może jednak ktoś kto posiada tę fotografię (jakoś musiała przecież trafić do internetu) wiedział, że to gdzieś pod koniec Gdańskiej i trochę na chybił trafił podpisał ją "Gdańska 165".
Pozdrawiam i również zachęcam do poszukiwań, może jednak w końcu uda się do czegoś sensownego dojść