Już nie raz tu na forum, dostrzegaliśmy na starych zdjęciach zagadkowe rzeczy. Wspólnie dociekaliśmy czym są. Ja, często byłem 'ślepy' i źle opisywałem takowe detale...
Zabrałem się za kolejną przeróbkę starego widoku na dwa osobne, by zrobić kolejny widok w 3D. Już na tym etapie zapowiada się to ciekawie. Ale nie mogę rozgryźć pewnego detalu na tej pocztówce. Jak będę wiedział co to jest, to również będę wiedział, jak to ustawić...
Chodzi o ten element oznaczony żółtą strzałką. Czy to mógł być jakiś szyld? Nie wiem też, dlaczego tam nie widać choćby krawędzi 'starego teatru'... Był na tyle 'mały', że tu go skutecznie zasłaniał ten ówczesny budynek narożnikowy? (Nie pamiętam co w nim było...

)
Detale, które chcę usunąć, pokazuje strzałka czerwona - chyba ktoś coś ukośnie napisał na pocztówce i zielona - to pewnie jakieś uszkodzenie na jej powierzchni... Inna ciekawostka jest pokazana strzałka granatową. Odbieram to jako dawniejszy zarys dachu, chyba tego mniejszego budynku. Może był tam pożar na poddaszu i potem resztki strychu rozebrano, pozostawiając budynek nieco niższy...
Najbardziej zależy mi na rozszyfrowaniu tego detalu, pokazanego żółta strzałką. Pomożecie?