Witam. Mieszkam we Wtelnie. Swego czasu zajmowałem się aktywnie bieganiem. W chwili obecnej trochę choruję, ale do biegania niebawem powrócę. W ramach swojej aktywności społecznej organizowałem kilka imprez biegowych. Największą imprezą biegową, której byłem Dyrektorem był Kwietny Bieg w 2008 roku. Była to sztafeta biegowa, której zadaniem było obiegnięcie Polski wzdłuż jej granic. Zawodnicy biegli w spokojnym tempie nieprzerwanie w dzień i w nocy, w pogodę i w deszczu. Do pokonania było 3550 km, które należało pokonać w 15 dni. Moim zadaniem było koordynowanie czoła biegu z różnymi instytucjami, policją, księżmi, burmistrzami, koordynatorami regionalnymi. Zdarzało się, że o 2 w nocy na umówionym punkcie gdzieś w Bieszczadach czy Puszczy Białowieskiej nie było zmiany, to jeden z nas przejmował szarfę sztafety i pokonywał trasę tak długo, aż napotykał na zmianę. W 2008 roku w sztafecie wzięło udział około 30.000 uczestników. Wiem to po wydanych i podpisanych w trakcie trwania sztafety dyplomach. Łatwiej mi przyszło przebiegnięcie koło Ustki 38 km w ramach wypełniania luki biegowej, niż podpisanie ponad 20.000 dyplomów. Więcej nie dałem rady i podpisywał ktoś inny
Ale do rzeczy. Od ubiegłego roku organizuję Cykl biegów we Wtelnie, zatytułowany " Lekcje Historii". Każdą imprezę biegową dedykujemy albo postaci historycznej z naszego regionu, albo miejscu i wydarzeniu. W ubiegłym roku pomyśleliśmy, że warto by było przybliżyć takie miejsce z regionu, jak Bydgoskie Przedmoście. Padło na 9 listopada 2013 r. Napisałem Regulamin i zaczynam już przygotowania, bynajmniej mentalnie. Zastanawiam się, którędy puścić biegaczy i co należałoby im pokazać. Myślę, że powinni przebiec koło kilku bunkrów, pobiec trochę okopem i może przebiec przez który. Stąd moja wizyta tu na tym Forum. Proszę o podpowiedź i może nawet o swojego rodzaju Patronat nad imprezą i pomoc. Wystartujemy z Wtelna i na lasy w okolicy Osówca mamy około 3-5 km. Co możecie zaproponować i czy można liczyć na Wasz udział ? ( ktoś w mundurze z uzbrojeniem, jakieś zasieki, pies czy motocykl) Biegaczy można przeciągnąć okopem, prze okienko w bunkrze czy coś w tym rodzaju, byle każdego równo i bez przesady z czołganiem

W imprezie wezmą udział również biegacze po 60-tce. Przyjadą rekordziści Polski w ilości biegów maratońskich i dłuższych. Jerzy Bednarz ma przebiegnięte ponad 580 maratonów, Przemek Torłop ma około 425, Basia Gil około 320. Na forach internetowych są informacje na ten temat. Bydgoskie Przedmoście może na stałe trafić do kalendarza imprez biegowych z półmaratonem (21.097 m) i maratonem ( 42.195m)
Jak Wam się ten mój zamysł podoba ? Proszę o kontakt tu, na Forum lub na
bodzio-solidarna@wp.pl Informacje o biegu są dostępne na:
http://biegajznami.pl/Forum/Imprezy-kra ... %C5%9Bciemhttp://www.maratonypolskie.pl/mp_index. ... 90&code2=1