czy na miejscu tak zwanej hali w centrum miasta pojawia sie restauracje i galeria sztuki?
hmmm sam juz nie wiem co otym sadzic. Te "stoiska" co sa aktualne to chyba juz tradycja

zawsze sie chodzilo na hale cos kupic do ubrania od kiedy pamietam... czy (jak wspomniano w artykule) nie mamy juz dosyc duzo kawiarni czy restauracji? <mysli>
A co wy o tym sadzicie?
zrodlo:http://miasta.gazeta.pl/bydgoszcz/1,35590,7204402,Zamiast_schabu_i_jeansow___galeria_i_kawiarnia.html?utm_source=Nlt&utm_medium=Nlt&utm_campaign=1077720Cytuj:
Zamiast schabu i jeansów - galeria i kawiarnia
Jola Przywitowska, TOK FM
To pomysł młodej Bydgoszczanki na zagospodarowanie jednej z piękniejszych części bydgoskiej starówki, popularnej hali, w której teraz kwitnie handel.
Stuletni pałacyk w stylu neogotycko-modernistycznym, murowany z cegły, przeszklony na konstrukcjach dachowych, a w środku stragany z bluzkami, spodniami, majtkami, wokół brud i smród. Ten obrazek ma teraz szanse na zmianę, zaproponowała je studentka Akademii Sztuk Pięknych w Poznaniu, bydgoszczanka Aleksandra Lau.
- Na parterze kawiarnia, restauracja i klub dla młodzieży, na piętrze galeria sztuki - objaśnia studentka.
Miasto nie mówi nie: "Bardziej by to korespondowało niż nienajlepszy substytut z jakim teraz mamy do czynienia" - wyjaśnia reporterce Radia TOK FM Dyrektor Wydziału Administracji Budowlanej Robert Łucka.
Co w takim razie z handlem, który funkcjonuje tu od lat? Pytają zaskoczeni pomysłem handlarze. - To poroniony pomysł, ludzie stracą pracę nie tylko na hali, ale i w okolicy hali, i handel tutaj umrze sam w sobie - kwituje pan, który w hali sprzedaje bieliznę.
Opinie mieszkańców są różne. - To zły pomysł - twierdzi Asia. - Robię tu często zakupy i straciłabym fajne miejsce do tego. - Ja się nie zgadzam, wolę, żeby była tu hala tak jak jest - dodaje Pani Maria. - Kawiarni mamy dosyć - tłumaczy.
- Myślę, że to dobry pomysł, bo Bydgoszcz musi się jakoś rozwijać, żeby te miejsca uatrakcyjnić, żeby było fajnie - odzywa się na to pan Marek.
Miasto podjęło już wstępne rozmowy z właścicielem budynku firmą Społem. Na razie Pałacyk przechodzi remont elewacji.
Źródło: TOK FM
zrodlo:http://miasta.gazeta.pl/bydgoszcz/1,35590,7204402,Zamiast_schabu_i_jeansow___galeria_i_kawiarnia.html?utm_source=Nlt&utm_medium=Nlt&utm_campaign=1077720