Forum Bydgoskiego Stowarzyszenia Miłośników Zabytków "BUNKIER"

UWAGA: W przypadku problemów technicznych z forum lub problemów z rejestracją prosimy o kontakt pod adresem: forum@bsmz.org lub prosimy pisać w dziale "POMOC" (dział ten nie wymaga rejestracji).
Dzisiaj jest wtorek, 15 lip 2025, 03:31

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 152 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna
Autor Wiadomość
Gość
Awatar użytkownika

Jak mam być nadwymiarowy to nie zawracam głowy, jak mam wypełnić miejsce to może się skuszę?

BSMZ Bunkier
Awatar użytkownika

nie ma co pakować się w 5 osób

Gość
Awatar użytkownika

Nie bedziesz ndmiarowy, rozmawialismy już o tym . W tej chwili , z tego co na szybko sobie przypominam razem z Tobą bedzie 17 osób. A jak znam zycie, to jeszcze z 2-3 osoby odpadną. Tak wiec jezeli masz ochote jechac, to poprostu napisz że jedziesz i koniec. pytanie czy zostajesz na nocną imprezę integracyjna i dalsze zwiedzanie Grup Warownych Schill i Ludendorff, oraz mostu obrotowego w dniu nastepnym. To ważne, bo jak widzisz pora powoli układac składy załóg w samochodach. proszę też o konkretną informację od Mario - czy zostaje na nocną imprezę, dalsze zwiedzanie i czy może kogoś zabrać "na poklad".

-- 7 sie 2011 --

GrapHite pisze:
nie ma co pakować się w 5 osób

No to musimy jechać w dwa samochody. Na chwilę obecną na nocne integrowanie i zwiedzanie w drugim dniu chetnych było 5 osób:
Graphit
Gumol
Miho
Misia
Lidka,
Mario pytał - ale konkretnej info na razie nie mamy;
czy kogos pominąłem?

Gość

Deklaruję się, że zostajemy z żonką na noc, ale z zabraniem kogoś w drodze powrotnej będzie problem, bo jak wspomniałem, w niedzielę odbieram moje dwie córki z kolonii w pobliskim Pszczewie i po prostu miejsca nie będzie.

Gość
Awatar użytkownika

Dobrze, dzięki za jasną i treściwą odpowiedź. No to mamy na nocną dyskusję naukową skład:
Mario i żona
Miho
GrapHit
Gumol
Lidka
Misia.
Mario, nie wiem o której chcesz odebrać swoje pociechy, ale jeżeli będziecie mieli ochotę i czas to w niedzielę możesz dalej z nami zwiedzać pozostałe obiekty MRU. Jak uznasz ze czas jechać po dzieci, to po prostu zakończysz wycieczkę z nami.
Do Bydgoszczy wracają;
Miho
GrapHit
Gumol
Lidka
Misia.
Jeżeli jedziemy w 2 auta, to w jednym z samochodów będą 2 osoby, co nieco podniesie koszty.

BSMZ Bunkier
Awatar użytkownika

możesz napisać listę osób jadaących (w tym kto autem) ?

Gość
Awatar użytkownika

No to spróbujmy to poukładać w załogi:
Załoga I – 4 osoby
1. Miho - kierowca
2. Kolega Miha
3. Misia
4. Lidka

Załoga II – 3 Osoby
1. Ewing – kierowca
2. Andrzej
3. Bunkier
4.

Załoga III – 3 osoby
1. salamon - kierowca
2. Krzysztof
3. Kolega Krzysztofa

Załoga IV – 2 osoby
1. Mario
2. Małżonka Mario

Załoga V – 1 osoba
MikeKilo - samotny jeździec

Załóoga VI - 2 osoby
1. Paweł-Gumol - kierowca
2. GrapHit

Pozostaje jeszcze Maciek Kulesza oraz Andant który jeszcze się troszkę zastanawia:-). Ja mogę oddać do innego składu mojego kolegę który wraca do Bydgoszczy tego samego dnia.
W rezerwie mamy Jolę Ryłko oraz Shador+1.
Jak coś pop... to proszę o korektę. Fajnie by było gdyby, wszyscy chętni potwierdzili swoje uczestnictwo.

BSMZ Bunkier
Awatar użytkownika

widać, że jechać by było z kim ale gorzej z powrotem
jakby się Maciej albo Andrzej zdecydował, był by większy "wybór"
na dzień dzisiejszy jedziemy w dwójkę, by później spokojnie wrócić

Gość
Awatar użytkownika

GrapHite pisze:
jakby się Maciej albo Andrzej zdecydował, był by większy "wybór"

...no to może Jolę namówisz :P

Wysłałem PM do Krzysztofa i Macieja, bo dawno tu nie zaglądali. Niech się "określą" co do udziału w wyjeździe.

Gość
Awatar użytkownika

Melduję się! :)

Załoga VII - 3 osoby
1. Maciej Kulesza - kierowca bombowca ;)
2. małżonka Macieja
3. córka Macieja

Niestety muszę wrócić. Chętnie bym podyskutował przy (...) i ognisku. :)
Jeśli ktoś chce wrócić ze mną do Bydgoszczy brak problemu. Jedno miejsce mam.

Gość
Awatar użytkownika

No wszystko pięknie Maćku, ale zabierając rodzinkę przekraczasz nam zakładaną liczbę uczestników :cry: ... Poprzednio na listę wpisałeś tylko siebie.

Gość
Awatar użytkownika

Tak też myślałem.
Nie róbcie sobie problemu. Ja również nie chcę go stwarzać. Wiem, że zakładacie jazdę samochodem "terenowym". Nie ma problemu - najwyżej nim nie pojadę. Nic się nie dzieje.
Przejadę własnym autem.

Gość
Awatar użytkownika

Maciej Kulesza pisze:
Wiem, że zakładacie jazdę samochodem "terenowym". Nie ma problemu - najwyżej nim nie pojadę.

Nie chodzi tylko o jazdę BTR-em. Jesteśmy zmuszeni do ograniczenia liczby osób ze względu na wąskie korytarze i małe pomieszczenia w Panzerwerkach. Byłeś na MRU, to wiesz że 10 osób w bunkrze to już tłok, a nas ma być 16-17 osób. Nie mam jeszcze potwierdzenia uczestnictwa od kilku osób, ale nawet jeżeli zwolnią się miejsca to mamy oficjalną listę rezerwową i pierwszeństwo dla członków BSMZ. Jeżeli oni się zmieszczą lub zrezygnują - możemy przyjąć inne osoby. Czyli mam rozumieć że własnym samochodem przyjeżdżasz sam?

Gość

Potwierdzam wyjazd :)

Gość
Awatar użytkownika

Potwierdzam wyjazd - kierowca załogi III :geek:
Wracam tego samego dnia :cry:

BSMZ Bunkier
Awatar użytkownika

Andrzej: zostajesz czy wracasz?

ps. jeżeli wcześniej została ustalona liczba osób, to trzeba się tego trzymać - zasady są zasadami

Gość

Miho pisze:
:shock: O kurde, ale team :shock: Jak się nietoperze na MRU dowiedzą jaka ekipa przyjedzie, to z suftu pospadają :D

Witam podczas urlopu ,ktory wkrotce sie zacznie mam rowniez zwiedzic mru , czy mozna sie dolaczyc (2 osoby) transport wlasny, z checia zostaniemy na ognisko o ile da sie rade u pani Ani zaklepac 2 dodatkowe miejsca Widze ze planujecie zwiedzac podziemia przez 8 godzinz przewodnikiem , wysoce prawdopodobne ze udaloby mi sie zalatwic info na temat wejscia do systemu na wlasna reke , stanowiloby to uzupelnienie wycieczki w dniu nastepnym, lub wieczorna eskapade.

Gość
Awatar użytkownika

Dzięki za ofertę, ale oprócz zwiedzania podziemnej części MRU (4 godziny) planujemy zobaczyć kilka obiektów "naziemnych" z odcinka południowego. Organizując ten wyjazd dla kilkunastu osób nie przewidywałem "wbijania" się na dziko w system na nastepne kilka godzin, bo celem wycieczki nie jest spędzenie całego dnia w podziemiach, a pokazanie róznorodności budowanych obiektów i stosowanych rozwiązań. Ponadto takie samowolne wejście do systemu to raczej hardcorowe klimaty dla zapalonych miłośników MRU, dodatkowo pachnące odpowiedzialnością karną za zwykłe włamanie, naruszenie terenu rezerwatu nietoperzy i paru innych przepisów. A my jedziemy spokojnie i bezpiecznie zobaczyć niemieckie fortyfikacje. Nastepnego dnia planujemy zobaczyć GW z odcinka północnego i most obrotowy w Kursku - ale to było wyraźnie napisane parę postów wstecz i gdybyś uważnie śledził temat, wiedział byś jaki jest plan imprezy. Wiedziałbyś także że lista osób jest zamknięta, są chetni na liście rezerwowej i to te osoby ewentualnie pojadą na MRU. Na koniec dodam że plan imprezy został przedstawiony na samym poczatku, mamy zarezerwowanego przewodnika i godzinę wejścia. Nie wyobrażam sobie abym miał to teraz nieodpowiedzialnie odwoływać, rujnując swój wizerunek, nazwisko i dobrę imię Stowarzyszenia które reprezentuję.
Tyle w kwestii "prawdopodobnego info na temat wejscia do systemu na wlasna reke"
Czekam jeszcze na potwierdzenie od Krzysztofa D - obiecał że do soboty da wiążącą odpowiedź.
Ewing - czy mogę Ci oddać do składu, na drogę powrotną, mojego kolegę który wraca do Bydgoszczy?

-- 10 sie 2011 --

salamon pisze:
Potwierdzam wyjazd - kierowca załogi III :geek:
Wracam tego samego dnia :cry:

Nie wiadomo czy Ci się załoga "poskłada" :cry:
Dzięki za potwierdzenie i rozważ nocną konferencję naukową :D

Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Miho pisze:
Ewing - czy mogę Ci oddać do składu, na drogę powrotną, mojego kolegę który wraca do Bydgoszczy?

Jeśli będzie jechał w obie strony ze mną to nie ma problemu. Chodzi o to, żeby załogi tak były poskładane, żebyśmy potem nie musieli kombinować z rozliczeniami za paliwo.

Gość
Awatar użytkownika

Dobrze - jedzie z Tobą w obie strony. Dzięki.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 152 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]