Dzięki za ofertę, ale oprócz zwiedzania podziemnej części MRU (4 godziny) planujemy zobaczyć kilka obiektów "naziemnych" z odcinka południowego. Organizując ten wyjazd dla kilkunastu osób nie przewidywałem "wbijania" się na dziko w system na nastepne kilka godzin, bo celem wycieczki nie jest spędzenie całego dnia w podziemiach, a pokazanie róznorodności budowanych obiektów i stosowanych rozwiązań. Ponadto takie samowolne wejście do systemu to raczej hardcorowe klimaty dla zapalonych miłośników MRU, dodatkowo pachnące odpowiedzialnością karną za zwykłe włamanie, naruszenie terenu rezerwatu nietoperzy i paru innych przepisów. A my jedziemy spokojnie i bezpiecznie zobaczyć niemieckie fortyfikacje. Nastepnego dnia planujemy zobaczyć GW z odcinka północnego i most obrotowy w Kursku - ale to było wyraźnie napisane parę postów wstecz i gdybyś uważnie śledził temat, wiedział byś jaki jest plan imprezy. Wiedziałbyś także że lista osób jest zamknięta, są chetni na liście rezerwowej i to te osoby ewentualnie pojadą na MRU. Na koniec dodam że plan imprezy został przedstawiony na samym poczatku, mamy zarezerwowanego przewodnika i godzinę wejścia. Nie wyobrażam sobie abym miał to teraz nieodpowiedzialnie odwoływać, rujnując swój wizerunek, nazwisko i dobrę imię Stowarzyszenia które reprezentuję.
Tyle w kwestii "prawdopodobnego info na temat wejscia do systemu na wlasna reke"
Czekam jeszcze na potwierdzenie od Krzysztofa D - obiecał że do soboty da wiążącą odpowiedź.
Ewing - czy mogę Ci oddać do składu, na drogę powrotną, mojego kolegę który wraca do Bydgoszczy?
-- 10 sie 2011 --
salamon pisze:
Potwierdzam wyjazd - kierowca załogi III
Wracam tego samego dnia

Nie wiadomo czy Ci się załoga "poskłada"
Dzięki za potwierdzenie i rozważ nocną konferencję naukową