Forum Bydgoskiego Stowarzyszenia Miłośników Zabytków "BUNKIER"

UWAGA: W przypadku problemów technicznych z forum lub problemów z rejestracją prosimy o kontakt pod adresem: forum@bsmz.org lub prosimy pisać w dziale "POMOC" (dział ten nie wymaga rejestracji).
Dzisiaj jest poniedziałek, 7 lip 2025, 22:58

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 152 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna
Autor Wiadomość
Gość
Awatar użytkownika

Jeszcze nie zrobiłem spisu załóg w samochodach. Będzie bliżej terminu wyjazdu jak będzie wiadomo kto jedzie.
W samochodzie Miho mamy komplet czyli Miho, bunkier +1, GrapHite. Ta załoga deklaruje pozostanie na dzień następny :)

Gość
Awatar użytkownika

bunkier pisze:
Jeszcze nie zrobiłem spisu załóg w samochodach. Będzie bliżej terminu wyjazdu jak będzie wiadomo kto jedzie.
W samochodzie Miho mamy komplet czyli Miho, bunkier +1, GrapHite. Ta załoga deklaruje pozostanie na dzień następny :)

Na MRU jedzie Miho, Misia, Bunkier+1, natomiast wracamy z dodatkowym balastem w postaci GrapHita (oczywiście w przypadku kiedy GrapHita wyrzeknie się jego macierzysta załoga :D )

Załączniki:
Komentarz: Miejsce noclegu - pałacyk w Boryszynie
Boryszyn.JPG
Boryszyn.JPG [ 114.68 KiB | Przeglądany 9378 razy ]

Gość
Awatar użytkownika

Przedstawiam aktualny stan załóg:

Załoga I – 4 osoby
1. Miho - kierowca
2. Bunkier + 1
3. Misia

Załoga II – 4 Osoby
1.Ewing – kierowca
2. Angrzej
3. GrapHite
4. Paweł-Gumol

Załoga III – 4 osoby
1. salamon - kierowca
2. Krzysztof + 1
3. Sławomir Ruge

Załoga IV – 3 osoby
1. Maciej Kulesza - kierowca
2. Mario + 1

Załoga V – 1 osoba
MikeKilo - samotny jeździec

Czyli mamy komplet -16 osób. Jeżeli coś namieszałem to proszę o sprostowanie.

Lista rezerwowa wygląda następująco:

Shador + 1
Jolanta Ryłko
rafix

Gość
Awatar użytkownika

Generalnie Misia jest jeszcze na liście rezerwowej :? . Dopisałem do ekipy niejako "z urzędu", bo znając życie i poprzednie wyjazdy, pewnie ktoś zrezygnuje. Pierwotnie skład Załogi 1 wygladał następujaco Miho+1(kolega) i Bunkier+1(koleżanka). W przypadku rezygnacji kogoś, Misię adoptujemy do Załogi 1 :D i dziewczyny pojadą sobie na tylnej kanapie razem :roll: , a o przyjęcie mojego kolegi na "pokład" poproszę Macieja bo ma 3 osoby :?:
Ale na razie listę zostaw bez zmian, jest O.K. - drobne korekty zrobimy przed wyjazdem. Jest jeszcze dużo czasu

BSMZ Bunkier
Awatar użytkownika

poprawka co do samochodów
bo nie pytał się nikt np mnie o sposób transportu

1. Paweł (Gumol) - Kierowca
2. Paweł (GrapHite) - pilot
3. Sławek Ruge - pomocnik pilota ;-)
4. wolne miejsce dla pomocnika kierowcy ;-)[quote="bunkier"]Przedstawiam aktualny stan załóg:

Tak jak Kiho pisał wcześniej, o powrocie (czy ze swoim kierowcą czy bez) powaidomię w przeciągu tygodnia.

Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Jeszcze nie wyruszyliśmy, a już robi się dym. Ustalenia były, że jadą 4 samochody. Teraz nagle zrobiło się 6, za chwilę wyjazd przestanie być opłacalny ze względu na koszty na jedną osobę.

BSMZ Bunkier
Awatar użytkownika

tyle, że np mnie się nikt nie pytał jak jadę (z kim)
od samego początku Pawel-Gumol jedzie swoim autem (+Ja, Sławeg Ruge + 1 wolne miejsce)
czy kiedyś pisałem inaczej?

ps. a może załoga IV idzie do II, a załoga V do nas i masz 4załogi
wcześniej ktoś napisał, że jedzie 5 samochodów ale też nie otrzymałem żadnego pytania czy mam transport :?

Gość
Awatar użytkownika

Dostałem informację SMS-em od GrapHita że Sławek Ruge i Paweł Gumol także mają zamiar zostać na nocne seminarium naukowe na którym obalimy parę tez. W takim układzie skład zaproponowany przez GraPhita ma naukowe podstawy egzystencji :D
Ewing - jezeli brakuje ci jednej osoby do kompletu mogę odstąpić Ci mojego kolegę. Sprawdzony gość, nie będzie z nim problemu.
tak wiec powrót "naukowców" w niedzielę odbył by się w składzie
załoga 1
Bunkier - kierowca
pilot Bunkra
Miho
Misia
załga 2
GrapHit
Sławek Ruge
Paweł Gumol
kierowca w załodze nr 2 zostanie wyznaczony rano w niedzielę po konsultacji z Panem Alcotestem :D

Gość

Widzę, że przydała by sie wam dobry logistyk plus rozjemca :). Miho dajesz radę, trzymam kciuki :)

Gość
Awatar użytkownika

Listę zrobiłem wg kolejności zgłoszeń i deklaracji kierowców. Widzę że namieszałem, więc oddaję listę w dobre ręce.

GrapHite pisze:
czy kiedyś pisałem inaczej?

A w ogóle pisałeś :?:

Tak może być :?: :

Załoga I – 4 osoby
1. Miho + 1 - kierowca
2. Bunkier + 1

Załoga II – 4 Osoby
1.Ewing – kierowca
2. Angrzej
3. Mario + 1

Załoga III – 4 osoby
1. salamon - kierowca
2. Krzysztof + 1
3. Maciej Kulesza

Załoga IV – 3 osoby
1. Paweł-Gumol - Kierowca
2 . GrapHite
3. Sławomir Ruge

Załoga V – 1 osoba
1. MikeKilo - samotny jeździec(nie wraca do Bydg.)

Gość
Awatar użytkownika

bunkier pisze:
Listę zrobiłem wg kolejności zgłoszeń i deklaracji kierowców.

I bardzo dobrze zrobiłes i tak ma być :-x
Popraweczki zrobi się na bierzaco, bez nerwów.
A w dobre ręce to Ty oddaj co innego, a nie listę. Howgh :D

Gość

Miho pisze:
bunkier pisze:
Listę zrobiłem wg kolejności zgłoszeń i deklaracji kierowców.

I bardzo dobrze zrobiłes i tak ma być :-x
Popraweczki zrobi się na bierzaco, bez nerwów.
A w dobre ręce to Ty oddaj co innego, a nie listę. Howgh :D

Wystarczy raz wspomnieć o "łupince" i już chłop popłyną...Rozmarzył się do cna :)

Gość

lista jest całkowicie zamknięta ?? dysponuje transportem i jeśli pertraktacje z żoną zakończą się pomyślnie to pisał bym się na ten wyjazd, miał bym pewnie też wolne miejsce jedno lub dwa.
pozdrawiam

Gość
Awatar użytkownika

Raczej tak. Nie chodzi tu o transport, tylko o ograniczenie liczebnosci grupy która wejdzie do panzerwerka i będzie w "normalnych" warunkach, bez ścisku zwiedzała, robiła fotki i słuchała co przewodnik i ja mamy do powiedzenia. Mamy listę rezerwową na której juz oczekuję kilka osób, w tym członkowie BSMZ BUNKIER (oni mają pierszeństwo).
Jeżeli uzbiera się kolejna duża grupa ok. 14-16 osób mogę zdeklarować się że pojadę z taką ekipą na MRU we wczesniejszym terminie np 13-14.08.(lub innym do uzgodnienia) Dokładny program takiej imprezy jest w jednym z pierwszych postów. Warunkiem jest zapenienie mi transportu i pokrycie kosztów wstepu na trase turystyczną. Ja poświecam swój czas i dzielę sie wiedzą. Tak jak napisałem wczesniej mogę oprowadzić taką grupę po pozostałych obiektach MRU. Impreza może być jednodniowa lub dwudniowa. Może być też mniejsza grupa osób - wtedy jednak koszty wejscia są wyższe.

BSMZ Bunkier
Awatar użytkownika

Ewing: list jest ok

Załoga IV zostaje na noc!

Gość
Awatar użytkownika

GrapHite pisze:
Ewing: list jest ok

Załoga IV zostaje na noc!

...i załoga I też ! :D

Gość
Awatar użytkownika

Załoga V melduje się (nie mylić z V kolumną ;)):
Sorry, że trochę Wam plan komplikuję solową jazdą, ale tak mi się sprawy (dość ważne dla mnie) poukładały, że nie mogę do Bydzi wrócić-to już pewne. Będę się zmywać z rejonu w sobotę pod wieczór, po zaliczeniu głównego programu wycieczki. Jednocześnie, o ile dla Was niedogodna będzie liczba osób zostających na noc pod kątem transportu, to jeśli to coś pomoże, mogę z Bydzi na MRU zabrać 2-3 osoby po śmiesznie niskich kosztach (jeżdżę Lanosem na gaz). O której w ogóle planowany wyjazd i zbiórka u celu?

Gość
Awatar użytkownika

Myślę że ok. 5.45 zrobimy wyjazd. Oczywiście nie krzyżujesz nam planów w żaden sposó. Być może skorzystamy z propozycji i ktoś pojedzie z Bydzi w Twojej załodze Nr V :D . Z doświadczenia wiemy że liczba uczestników zmienia się dość dynamicznie. Być może zwiększymy liczbę uczestników do 19, tak aby pojechali wszyscy członkowie BSMZ. Niestety dzięki mojemu gapiostwu wyszło tak, że na wycieczke jadą osoby nie zwiazane z BSMZ, a członkowie płacacy składki na wycieczkę oczekują na zapasowej liście. Na szczęscie na ostatnim zebraniu ustaliliśmy że do takich sytuacji juz nie bedzie dochodziło, i pierszeństwo we wszystkich imprezach bedą mieli "Bunkrowcy" wraz z rodzinami. To nie jest przytyk do Ciebie, tylko moja "obywatelska samokrytyka" :D

Gość
Awatar użytkownika

Oczywiście nie dyskryminujemy nikogo. Nie wprowadzajmy w błąd, pierwszeństwo mają członkowie BSMZ BUNKIER w następnej kolejności zarejestrowani użytkownicy forum. Członkowie BSMZ BUNKIER wiedzą o planowanej imprezie wcześniej niż pojawi się zapowiedź w dziale „Imprezy i Wydarzenia”, więc mają czas na zgłoszenie swego udziału. Jeżeli tego nie zrobili to ich strata. Chciałbym zaznaczyć ze takie imprezy z ograniczoną ilością uczestników zdarzają się sporadycznie, większość imprez jest otwarta. Na MRU ograniczeniem jest liczba miejsc w trasnsporterze. Ale widzę że chyba będziemy z buta wracać.

Gość
Awatar użytkownika

Ja wraz z kolegą też chętnie wtrąciłbym swoje trzy grosze do naukowej dysputy. Warunkiem jednak jest możliwość powrotu z kimś w aucie.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 152 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]