Forum Bydgoskiego Stowarzyszenia Miłośników Zabytków "BUNKIER"

UWAGA: W przypadku problemów technicznych z forum lub problemów z rejestracją prosimy o kontakt pod adresem: forum@bsmz.org lub prosimy pisać w dziale "POMOC" (dział ten nie wymaga rejestracji).
Dzisiaj jest czwartek, 1 maja 2025, 23:56

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Witamy w PRLu
Gość
Awatar użytkownika

Dopiero co wyremontowali bulwar na Brdą, aż tu nagle przypomniało się urzędasom że podczas remontu ulicy Focha nie wybudowano kolektora burzowego, a remont był jakiś czas temu. No to teraz trzeba zniszczyć to co nowe, może mieszkańcy nie zauważą. Powinno ukarać się odpowiedzialnych za decyzje czysto PRLowskie. Takich bezmyślnych „budów” w Bydgoszczy jest wiele i nikt tym się nie przejmuje ? Może jestem przewrażliwiony.

Obrazek

Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Znając życie pewnie na bulwar była kasa z Unii i trzeba było ją wydać w wyznaczonym terminie, co nie zmienia faktu, że obecna budowa mogła być zrobiona wcześniej.

Byłem trochę przed Tobą i załapałem się na akcję płetwonurka, niestety nie miałem ze sobą aparatu - zdjęcia z telefonu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

BSMZ Bunkier

Nie wiem czy pamiętasz, ale ten chodnik był już rozpruwany :D Kładli kabel potrzebny do nowej trasy tramwajowej.

PS. Pół biedy że schodów nie rozwalili (tych odnowionych z bulwarami).

Admin
Admin

Aby koordynować pracę w mieście, powołano kiedyś osobę na nowe stanowisko "Inżynier Miasta". Jakie są efekty jej pracy (zresztą nie pierwsze) widać na zdjęciach.

Gość
Awatar użytkownika

bunkier pisze:
(...)
Powinno ukarać się odpowiedzialnych za decyzje czysto PRLowskie. Takich bezmyślnych „budów” w Bydgoszczy jest wiele i nikt tym się nie przejmuje ? Może jestem przewrażliwiony.

Bezmyślne i co gorsze, bezkarne działania decydentów zdarzają się wszędzie (nie tylko w naszym kraju) i w różnych czasach. I często w obecnych. Lubię nazywać rzeczy po imieniu. I gdyby statystycznie, najwięcej takiego czegoś działo się np. w USA, to mówienie że to 'decyzje czysto amerykańskie' też pewnie było by krzywdzące. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że ci decydenci, czy autorzy takich, karygodnych wpadek, chyba nigdy nie ponoszą za to konsekwencji. Koszty ponosimy my, a oni nadal siedzą za swymi biurkami. A może na to nie ma odpowiednich paragrafów?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]