Hrab pisze:
Najczytelniej byłoby, jakby wątki o cmentarzach były zakładane z mapką - przynajmniej starą, ewentualnie także satelitarną ( szczególnie jeśli nie ma czytelnych śladów cmentarza)i jeden wątek na jeden cmentarz. Ja nie wiem o ilu cmentarzach jest ten wątek. Jestem z przeciwnej strony miasta i opisy niewiele mi mówią - nie widzę tych miejsc w wyobraźni.
Poza tym jeden wątek na cmentarz to zarazem czytelny zapis w ich spisie alfabetycznym pod tytułem działu o cmentarzach.
...prościej jednak przebiec się z aparatem fotograficznym po pozostałościach cmentarzy i wrzucić je wszystkie do jednego wora - opisy też można przecież uprościć, dla przykładu: "resztki cmentarza przy ul.Łochowskiej" (oczywiście bez żadnych informacji historycznych, gdyż przecież ilość fotek mówi sama za siebie) - to, że Łochowska ma kilka kilometrów długości, zaś sam cmentarz jest, dajmy na to, około 400-500 metrów od samej ulicy, nie ma przecież znaczenia, nieprawdaz?
Prawdopodobne tłumaczenie: zabezpieczenie tematu przez "hienami".
Powszechnie przecież wiadomo, że "hieny", "złomiarze" czy wandale czerpią swoją wiedzę z internetu, głównie zaś z forum "Bunkra", zaś będąc w terenie używają laptopów, bądź tabletów z połączeniem sieci typu LTE...
...a może ktoś jednak pokusił by się o stworzenie interaktywnej mapy zapomnianych cmentarzy - takiej z odnośnikami do wątków i zdjęć? Oczywiście po uporządkowaniu tematu.
Od razu stwierdzę, że nie piszę się na to, gdyż temat nekropolii aż tak bardzo mnie nie fascynuje - z tego co zauważyłem, jest na forum pasjonatka - może skorzysta z propozycji, może nie...